s5 logo

BIURO CARITAS CZYNNE OD 2 KWIETNIA PRZY ULICY PIŁSUDSKIEGO 6

WEJŚCIE POMIĘDZY LICEUM A SEMINARIUM

Caritas dla najmłodszych

Caritas Diecezji Tarnowskiej z okazji Dnia Dziecka - w ramach ogólnopolskiej akcji Caritas Polska - przekazała maskotki, książki, gry planszowe, słodycze – jako zawartość „Pudełek Szczęścia” dla podopiecznych Ośrodka Opiekuńczo- Rehabilitacyjnego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Jadownikach Mokrych, ŚDS im. św. Kingi w Tarnowie , DPS dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Brzesku a także dla chorych dzieci odwiedzanych przez siostry ze Stacji Opieki Caritas.

Dystrybucja Pudełek Szczęścia była możliwa dzięki sponsorom. Składane kartonowe pudełka w kształcie domków zapewniła firma MONDI; Biedronka podarowała maskotki z Gangu Fajniaków, książki o tematyce ekologicznej oraz środki finansowe na zakup słodyczy, owoców i zabawek, a firma Aflofarm przekazała żelki Magmisie. Ekologiczna gra została stworzona specjalnie na tę okazję w ramach projektu Caritas Laudato si’.

Caritas Dla Najmłodszych