2017

phoca thumb l p2110142Jubileuszowy - 25 Światowy Dzień Chorego - obchodzony w Uroczystość Matki Bożej z Lourdes, zgromadził u stóp Miłosiernego Jezusa i Jego Matki Ludzi Hospicjum. Pod przewodnictwem V-ce dyrektora Diecezjalnej Caritas Ks. Krzysztofa Majerczaka chorzy, ich rodziny, pracujący w naszych Placówkach oraz wspomagający naszą pracę wolontariusze trwali na modlitwie zawierzając wszystkich, których spodobało się Panu doświadczyć cierpieniem, a także tych, którzy porwani miłosierną Miłością Boga i wzorem życia Świętego Patrona Brata Alberta, robią wszystko co w ich mocy, aby to cierpienie było do udźwignięcia. Oby umocnienie Słowem Bożym, Eucharystycznym Chlebem, Sakramentem umocnienia w chorobie oraz wstawiennictwo Tej, która błaga za nami nieustannie dało chorym siły do dźwigania krzyża cierpienia, a nam wszystkim łaskę dostrzegania w twarzach osób chorych Oblicza oblicz, czyli Jezusa Chrystusa, a wówczas wszystko stanie się łatwe.

GOŚCIE ONLIE