Aktualności

IMG 402111 lutego - w Światowy Dzień Chorego - członkowie Szkolnego Koła Caritas z Gimnazjum nr 10 – kl. 1ag i 3bg wraz ze swoją opiekunką p. Agatą Polek odwiedzili najmniejszych pacjentów przebywających w Szpitalu św. Łukasza w Tarnowie. Dzieciom wręczono upominki – książeczkę, maskotkę, pamiątkowe serduszko i obrazki.

Spotkaniom z chorymi maluchami oraz ich rodzicami, rozmowom i kapłańskiemu błogosławieństwu towarzyszyła młodzież, która ze śpiewem, przy dźwiękach gitar, z uśmiechem na twarzy ubogacała spędzone chwile. Radosne spotkanie dało maluchom chwile zapomnienia o bólu, strachu i cierpieniu. Po zakończonych odwiedzinach wolontariusze ofiarowali swoją modlitwę w intencji chorych w kaplicy szpitalnej odmawiając Koronkę do Bożego Miłosierdzia.
Z kolei wolontariusze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Plastycznych w Tarnowie z opiekunem – p. Anną Wojnowską odwiedzili chore dzieci w Szpitalu im. E. Szczeklika w Tarnowie, a wolontariusze z Katolickiej Szkoły Podstawowej i Zespołu Szkół Katolickich w N. Sączu z p. Kingą Tokarczyk oraz przedstawiciele Carrefour Nowy Sącz, z którymi współpracuje Caritas Diecezji Tarnowskiej poświęcili swój czas, uśmiech, dobre słowo i drobny prezent dla dzieci przebywających w Szpitalu im. J. Śniadeckiego w Nowym Sączu. W najbliższym czasie młodzież odwiedzi również małych pacjentów w Dębicy.

IMG 4023 IMG 4025 IMG 4034