SKC
W dniu 29.12.2007 r. odbył się w bazylice św. Małgorzaty w Nowym Sączu Pierwszy Charytatywny Koncert Bożonarodzeniowy "Wyśpiewajmy Dom". Organizatorem koncertu była "Trzynastka", czyli Szkolne Koło Caritas przy Zespole Szkół w Chełmcu oraz Fundacja "Mada". W akcję włączyło się 7 chórów sądeckich oraz chór z Limanowej i z Mielca. Pieniądze zbierane przy okazji koncertu przeznaczone zostaną na wybudowanie "Wioski Życia", czyli domu pobytu stałego dla dzieci autystycznych. Jest to jedna z wielu akcji, jakie podejmuje Fundacja, a Szkolne Koło Caritas z Chełmca zadeklarowało coroczne organizowanie koncertu charytatywnego. Mimo silnego mrozu widownia dopisała, a ofiarność uczestników potwierdziła wrażliwość serc i ważność realizowanego celu. Po koncercie ks. A. Jeż, proboszcz parafii św. Małgorzaty zaprosił wszystkich uczestników, czyli ponad 350 osób, na mały poczęstunek i ciepłą herbatę. Tym miłym i owocnym akcentem zakończyliśmy Stary 2007 Rok.

Dagmara Salamon